Pravila privatnosti

Uvjeti kupnje

Ovim uvjetima kupnje utvrđuju se postupak naručivanja, plaćanja, dostave i reklamacije proizvoda ponuđenih u internet trgovini www.nasa.hr tvrtke NASA d.o.o. U navedenoj internet trgovini, tvrtka NASA d.o.o. se nalazi u ulozi Prodavatelja, a Kupac je svaki posjetitelj koji putem web shopa ili na neki drugi način naruči jedan ili više proizvoda od Prodavatelja.

Odgovornost za točnost i potpunost unesenih podataka prilikom registracije i/ili naručivanja proizvoda snosi Kupac.

Uz proizvode koji se nalaze u internet katalogu nastojimo dati što precizniji opis i sliku proizvoda, no unatoč tome, ne preuzimamo odgovornost za potpunu točnost navedenih podataka. U slučaju nezadovoljstva kupljenim proizvodom svaki kupac ima (bez navođenja posebnog razloga) pravo na reklamaciju i povrat sredstava sukladno važećem Zakonu o zaštiti potrošača.

Cijene

Sve cijene na stranicama web shop-a www.nasa.hr izražene su u HRK i sadrže obračunatu zakonsku stopu PDV-a.

Istaknute cijene na web stranicama nisu obvezujuće za Prodavatelja, te Nasa d.o.o. zadržava pravo izmjene cijena pojedinih proizvoda, a istom će se pristupiti isključivo u slučaju značajnije promjene cijene od strane dobavljača. Cijene iskazane na ponudama koje se dostavljaju kupcima (na temelju njihovih narudžbi), ne mogu se mijenjati u roku važenja ponude i obvezujuće su za Nasa d.o.o. kao Prodavatelja.

Naručivanje

Svi proizvodi ponuđeni u našoj web trgovini mogu se naručiti putem webshop-a, putem telefona te putem e-maila: prodaja@nasa.hr

Narudžbe se obrađuju radnim danom pon-pet 09-17 sati.

Nakon svake zaprimljene narudžbe (bilo putem elektronskog obrasca web shop-a, ili na neki drugi način), Kupcu će biti dostavljena ponuda s iskazanim rokom važenja, rokom i načinom isporuke, te uputom za plaćanje.

Plaćanje

Kupcima se nude različiti modeli plaćanja:

 • Općom uplatnicom/nalogom (uplatom na šalteru banke, pošte, FINA-e ili internetskim bankarstvom)
 • Plaćanjem na prodajnom mjestu gotovinom.

Plaćanje općom uplatnicom ili virmanom:
Nakon zaprimanja Vaše narudžbe, na Vaš e-mail dostaviti ćemo Vam neobvezujuću ponudu. Uplatu po ponudi možete izvršiti osobnim internet bankarstvom ili u bilo kojoj poslovnici banke, Fine, pošte… Nakon što uplata bude evidentirana na našem računu, kupljene proizvode isporučujemo na adresu dostave naznačenu na ponudi po kojoj je izvršena uplata.

Dostava

Nakon što uplata po ponudi/predračunu bude evidentirana na našem transakcijskom računu, kupljena roba priprema se za isporuku.

Nasa d.o.o. obvezuje se u roku koji je naznačen na ponudi po kojoj ste izvršili plaćanje, isporučiti na dostavu sve naručene i plaćene proizvode. Proizvodi koji su dostupni na vlastitim zalihama u web shop-u imaju oznaku ”Raspoloživo”  dok proizvodi koji su dostupni na skladištima poslovnih partnera i generalnih uvoznika imaju oznaku ”Dobavljivo” i raspoloživi su temeljem narudžbe. Ukoliko Nasa d.o.o. iz nekog razloga nije u mogućnosti dostaviti sve naručene proizvode, pravovremeno će kontaktirati Kupca i ovisno o njegovoj želji dogovoriti produženi rok isporuke, zamjenski proizvod ili otkazivanje narudžbe (i povrat eventualno izvršene uplate).

Od situacije nemogućnosti isporuke nekog od naručenih i plaćenih proizvoda, Kupac je u potpunosti zaštićen budući da se ponuda koja se dostavlja Kupcu i po kojoj se vrši plaćanje izrađuje nakon provjere raspoloživosti proizvoda, koji se potom rezervira na skladištu Prodavatelja. U slučaju da zbog nepredviđenih razloga (rasprodane zalihe, oštećenje proizvoda, više sile ili slično) Prodavatelj nije u mogućnosti isporučiti plaćene proizvode, Nasa d.o.o. se obvezuje Kupcu izvršiti povrat uplaćenih sredstava u roku 2 radna dana.

Troškovi dostave kupljenih proizvoda na željenu adresu ovise o transportnoj težini proizvoda i uvijek su jasno iskazani u sklopu vaše košarice odnosno na ponudi za uplatu. U slučaju glomaznosti i izvan standardnih dimenzija pošiljke, zadržavamo pravo povećanja cijena transporta sukladno cjeniku prijevoznika. U slučaju navedenog uvećanja cijene dostave, ukupni trošak dostave na adresu kupca biti će uvijek jasno iskazan na ponudi koju ćemo Vam dostaviti temeljem vašeg upita.

Ukoliko prilikom kupovine, kao način preuzimanja kupljene robe, kupac odabere osobno preuzimanje robe na adresi prodavatelja, troškovi dostave se ne naplaćuju.

Dostava proizvoda obavlja se vlastitim dostavnim vozilima tvrtke Nasa d.o.o. ili putem logističkih tvrtki registriranih za prijevoz roba i pošiljki. Dostava na adresu kupca izvršava u roku koji je naznačen na ponudi po kojoj je izvršeno plaćanje. Dostava se vrši do ulaza u stambeni objekt odnosno do  mjesta do kojeg je moguće doći dostavnim vozilom. Ukoliko se radi o stambenoj zgradi, dostavljač nije obvezan nositi robu do kata na kojem se nalazi kupac, već samo do ulaza u zgradu.

Preuzimanje proizvoda od dostavljača – Kupac je dužan prilikom preuzimanja proizvoda provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavljaču koji je izvršio isporuku te tražiti sastavljanje zapisnika o nastaloj šteti, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja. U suprotnom, naknadne se reklamacije neće moći uvažiti.

Pravo na povrat i reklamacije

U skladu s odredbama Zakona o zaštiti potrošača (dalje u tekstu: Zakon), potrošač može, ne navodeći za to razlog, raskinuti ugovor o kupnji u roku od 14 dana od dana primitka proizvoda kupljenih na daljinu, te zahtijevati povrat sredstava od prodavatelja.

Da bi kupac ostvario pravo na jednostrani raskid Ugovora, treba obavijestiti Nasa d.o.o. o svojoj odluci o jednostranom raskidu Ugovora prije isteka roka i to izjavom poslanom poštom na adresu Nasa d.o.o., Kurilovečka 18, 10410 Velika Gorica,  ili elektroničkom poštom na prodaja@nasa.hr, a može se koristiti i pisani obrazac za jednostrani raskid Ugovora. Odgovor ćete dobiti u zakonskom roku od 15 dana od dana zaprimljenog prigovora.

Obrazac za jednostrani raskid Ugovora o kupnji možete preuzeti ovdje: Obrazac za jednostrani raskid ugovora.

Rok za jednostrani raskid Ugovora iznosi 14 (četrnaest) dana od dana kada je korisniku ili trećoj osobi koju je korisnik odredio, a koja nije prijevoznik, roba koja je predmet Ugovora predana u posjed, odnosno u slučaju usluge, od sklapanja Ugovora.

Ako korisnik jednostrano raskine Ugovor, izvršit će mu se povrat ukupno uplaćenog iznosa, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 (četrnaest) dana od dana kada Nasa d.o.o. zaprimi korisnikovu odluku o jednostranom raskidu Ugovora, osim ukoliko je korisnik odabrao drugu vrstu isporuke, a koja nije najjeftinija standardna isporuka koja je ponuđena. Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji je korisnik izvršio uplatu. U slučaju da korisnik pristaje na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosi nikakve troškove u odnosu na povrat. Povrat novca Nasa d.o.o. može izvršiti tek nakon što roba bude vraćena ili nakon što bude dostavljen dokaz da je roba poslana na adresu sjedišta tvrtke.

Korisnik je dužan robu predati ili je poslati na adresu Nasa d.o.o.,10410 Velika Gorica, Kurilovečka 18  bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju najkasnije u roku od 14 (četrnaest) dana od dana kada je upućena odluku o jednostranom raskidu Ugovora. Izravne troškove povrata robe korisnik mora snositi sam Sukladno članku 72, Zakona). U slučaju nejasnoća, molimo da prije raskida Ugovora nazovete na broj telefona 01 6256131 ili se javite na prodaja@nasa.hr kako bi vam bio objašnjen postupak vraćanja robe.

U skladu sa Zakonom potrošač je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

Isključenje prava na jednostrani raskid ugovora

Korisnik nema pravo na jednostrani raskid Ugovora (sukladno članku 79. Zakona), ako je:

1. ugovor o uslugama trgovac u potpunosti ispunio, a ispunjenje je započelo uz izričit prethodni pristanak potrošača te uz njegovu potvrdu da je upoznat s činjenicom da će izgubiti pravo na jednostrani raskid ugovora iz ovoga odsjeka ako usluga bude u potpunosti ispunjena

2. predmet ugovora roba koja je izrađena po specifikaciji potrošača ili koja je jasno prilagođena potrošaču

3. predmet ugovora isporuka zapečaćenih audio snimaka ili videosnimaka, odnosno računalnih programa, koji su otpečaćeni nakon isporuke

4. ugovor sklopljen na javnoj dražbi

5. predmet ugovora isporuka digitalnog sadržaja koji nije isporučen na tjelesnom mediju ako je ispunjenje ugovora započelo uz izričit prethodni pristanak potrošača te uz njegovu potvrdu da je upoznat s činjenicom da će time izgubiti pravo na jednostrani raskid ugovora.

Odgovornost za materijalne nedostatke

Nasa d.o.o. odgovara za materijalne nedostatke stvari koje prodaje na svojim prodajnim mjestima sukladno pozitivnim propisima posebice Zakonu o obveznim odnosima Republike Hrvatske.

Izvansudsko rješavanje sporova

Nasa d.o.o. će kao trgovac sve eventualne sporove s potrošačima nastojati riješiti dogovorno na obostrano zadovoljstvo i vodeći brigu o zadovoljstvu potrošača.

ONLINE platforma za rješavanje sporova:

Posebnom regulativom Europske unije, od 15.02.2016. diljem cijele EU sporove vezane uz online kupnju moguće je riješiti putem ODR platforme kojoj možete pristupiti putem web stranice http://ec.europa.eu/.

To znači da ukoliko naiđete na problem tijekom online kupnje unutar EU (neispravan proizvod, nemogućnost zamjene proizvoda itd.) svoj prigovor možete na brži i jednostavniji način podnijeti na gornjem linku.
Platformu mogu koristiti i potrošači i trgovci, a prigovor je moguće podnijeti na bilo kojem od 23 službena jezika EU.

Zaštita privatnosti i osobnih podataka

Tvrtka Nasa d.o.o se obavezuje pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne podatke o kupcima/korisnicima koji su neophodni za ispunjenje naših obveza, informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici tvrtke Nasa d.o.o. i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti i osobnih podataka.

Svrhe i pravna osnova obrade osobnih podataka

Vaše osobne podatke koristimo isključivo u svrhu poštivanja naših pravnih obaveza, izrade i dostave ponuda, sklapanja i ispunjenja kupoprodajnih ugovora, dostavljanja robe kupcima, ispunjenja drugih Vaših zahtjeva te za vlastiti marketing i poboljšanje usluge prema našim kupcima i drugim korisnicima.
Osobne podatke ne prosljeđujemo neovlaštenim osobama niti organizacijama, niti ih koristimo za neke druge, nepredviđene i nedozvoljene svrhe.

Obradu osobnih podataka izvodimo sukladno Općoj odredbi o zaštiti podataka i važećim zakonskim propisima Republike Hrvatske.

Osobni podaci koje koristimo

Osobne podatke pohranjujemo u našu  bazu podataka prilikom postavljanja upita od strane naših korisnika, traženja ponude, sklapanja ugovora ili kreiranja korisničkog profila na www.nasa.hr web trgovini. U navedene svrhe prikupljamo sljedeće podatke:

 • ime i prezime
 • adresa prebivališta
 • adresa za dostavu robe
 • e-mail adresa
 • broj telefona / mobitela
 • podaci o robama i uslugama
 • podaci o načinu plaćanja
 • OIB (ako se radi o pravnoj osobi)

Za izradu ponude ili sklapanje ugovora potrebni su nam minimalno Vaše ime, prezime i adresa prebivališta. Za izdavanje ponude u svrhu ugovaranja potrošačkog kredita i za izdavanje R1 računa obrtnicima i nositeljima samostalne djelatnosti, potreban nam je i Vaš OIB. Prilikom kupnje u web trgovini www.nasa.hr potrebni su nam još i Vaša e-mail adresa i adresa za dostavu robe (ukoliko je različita od adrese prebivališta).

Prikupljanje i obrada navedenih podataka je nužna te bez njih nije moguće sklapanje ni ispunjenje ugovora, kao ni izvršenje drugih zahtjeva naših korisnika.

Baza podataka o poslovnim partnerima po potrebi je dostupna ovlaštenim djelatnicima u sjedištu tvrtke Nasa d.o.o. Ovisno o Vašim zahtjevima, vrsti postupka, ugovora ili usluge, i drugi prikupljeni podaci, kao što su Vaši upiti, reklamacije i sl., mogu biti dostupni ili razmijenjeni navedenim ovlaštenim djelatnicima unutar naše tvrtke.

Osobni podaci koji se daju izvan tvrtke su Ime i Prezime, adresa i broj telefona kako bi se roba mogla isporučiti preko ugovornih distributera do naših kupaca.

Vođenje baze podataka naših kupaca zasniva se na ostvarenju legitimnih interesa tvrtke Nasa d.o.o. za poboljšanje kvalitete usluga i efikasnosti poslovanja, a ujedno nam olakšava usklađivanje s propisima o zaštiti osobnih podataka vezano za točnost i prenosivost osobnih podataka. Pritom smo uzeli u obzir i interese naših kupaca te kroz razmjenu i dostupnost podataka u našim odjelima omogućili smo:

 • reklamacije, zamjenu i povrat robe
 • razne načine plaćanja
 • rezervaciju i preuzimanje robe u našem prodajnom centru
 • povrat sredstava kupcu
 • podršku korisnicima

Kontakt i opći podaci o društvu

Kontakti i radno vrijeme:

NASA d.o.o.
Kurilovečka 18, 10410 Velika Gorica

tel: 01 6256 130

e-mail: prodaja@nasa.hr
http: www.nasa.hr

Radno vrijeme: pon-pet 9:00 – 16:00h

Opći podaci o društvu:

 • OIB:75137770579
 • Društvo je upisano u registar Trgovačkog suda u Zagrebu, matični broj (MBS): 010022485, Uprava: V. Gusić
 • Temeljni kapital: 20.000 HRK uplaćen u cijelosti
 • IBAN: HR59 2340 0091 1002 1710 8, poslovna banka: Privredna banka Zagreb d.d.
 • SWIFT: PBZGHR2X